چگونه بیانیه چشم‌انداز شخصی بنویسم؟

اگر کسی تخصصی را در حال حاضر دارد، این تخصص را «قبلا» کسب کرده است… همین فرد متخصص می‌خواهد زندگی‌اش را چطور ادامه دهد؟

به این جملات دقت کنید:

  • تا این تاریخ مشخص به این مقدار ثروت می‌رسم.
  • در یک شرکت بزرگ بین‌المللی مدیرعامل می‌شوم.
  • تا این سن مشخص کسب‌وکار خودم را ایجاد می‌کنم.

هیچ کدام از این جملات باعث نمی‌شوند فردا صبح بدانیم دقیقا باید چه‌کار کنیم تا یک قدم به سمت این چشم‌انداز نزدیک شویم! چون اگر در حال حاضر توانایی‌ها و شایستگی‌های لازم برای رسیدن به آن چشم‌انداز را داشتیم، به آن رسیده بودیم و تلاش، انگیزه و دلیل می‌خواهد!

چگونه بیانیه چشم‌انداز شخصی بنویسم

۶ گام برای نوشتن بیانیه چشم‌انداز شخصی

  • تعیین چرایی
  • تعیین ارزش‌ها
  • تعیین مخاطب
  • تعیین محدودیت‌ها
  • مراجعه به بیانیه ماموریت
  • نوشتن بیانیه چشم‌انداز

۱- با سوال از خودتان شروع کنید

شما قبلا در نوشتن بیانیه ماموریت شخصی به چراهای عمیق فلسفی خود پاسخ دادید. در نوشتن بیانیه چشم‌انداز شخصی نیز لازم است به چراهای دیگری پاسخ دهید. چرا می‌خواهم تا یک تاریخ مشخص به یک هدف مشخص برسم؟ اگر این تاریخ جابجا شود چه می‌شود؟ چرا این هدف را انتخاب کردم؟ اگر یک هدف دیگر انتخاب کنم چه می‌شود؟

اگر با نحوه نوشتن بیانیه ماموریت آشنایی ندارید، اینجا کلیک کنید: بیانیه ماموریت شخصی را خودتان بنویسید

۲- به ارزش‌های خود مراجعه کنید

ارزش‌هایی که عمیقا به آن‌ها پایبند هستید – که لزوما ربطی به شغل شما ندارند و حتی اگر به هر کشور دیگری مهاجرت کنید باز هم به آن‌ها پایبند هستید – بهترین پاسخ‌ها را به چراها می‌دهند.

آیا خدمت به جامعه برای شما مهم است؟ خانواده؟ لذت بردن؟ به قدرت رسیدن؟ همه این‌ها نهایتا چه بار معنایی به زندگی شما می‌دهند؟

یک تکنیکی که در سولو هم آموزش داده شده، این است که از دیگران، دوستان و نزدیکان، بپرسید که شما را با چه ارزش‌های عمیقی می‌شناسند؟

۳- ببینید این آینده شما به چه دردی می‌خورد

آن چیزی که برای شما مصداق موفقیت است، قطعا زندگی افرادی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در نظر بگیرید که این افراد چه مشخصات دموگرافیکی دارند. کجا هستند؟ چه نسبتی با شما دارند؟ چه نیازهایی خواهند داشت؟ چه مسئله‌ای از ایشان حل خواهید کرد…

۴- تصور کنید هیچ محدودیتی ندارید تا…

این تکنیک، برعکس باعث می‌شود متوجه شوید چه محدودیت‌هایی دارید. همان‌طور که ابتدای این متن نوشتم، شما هر تخصصی دارید، قبلا کسب کردید، و دلیل اینکه اکنون با ایدئال خود فاصله دارید، این است که محدودیت‌ها یا کاستی‌ها یا موانعی پیش رو دارید. اما معمولا به محض اینکه تصور کنید اگر هیچ محدودیتی نبود، تمام محدودیت‌های اساسی در ذهنتان صف می‌کشند.

۵- به بیانیه ماموریت شخصی خود مراجعه کنید

مراجعه به بیانیه ماموریت شخصی، اگر چه باید به عنوان یک روتین در دستور کارتان باشد، ولی در این گام به شما کمک می‌کند باز به چراهای بیشتری پاسخ دهید.

پیدا کردن پاسخ این چراها به شما انگیزه لازم برای غلبه بر محدودیت‌ها را می‌دهد.

۶- بنویسید و بازنویسی کنید

نوشتن یک بیانیه چشم‌انداز شخصی کار پیچیده‌ای نیست، ولی اکثر افراد، آن را نمی‌نویسند. در سولو ما اکیدا پیشنهاد می‌کنیم که بنویسید و با دوره‌های تناوب مشخص، آن را بازنویسی کنید.

این موارد را در نوشتن بیانیه چشم‌انداز شخصی خود در نظر بگیرید:

  • این بیانیه باید حول شخص شما نوشته شود. یعنی فاعل جملات، خودتان باشید و از نوشتن جملاتی با ساختار مجهول خودداری کنید.
  • این بیانیه را خودتان باید بنویسید!
  • محدوده زمانی چشم‌انداز، بلندمدت است: ۱۰سال، ۲۰سال… پس لازم است عمیقا در نظر بگیرید که می‌خواهید با زندگی خود چه‌کار کنید.
  • متر و معیار برای رسیدن به چشم‌انداز خود تعیین کنید تا بتوانید طی زمان و در بازنویسی‌ها تخمین بزنید که در راستای چشم‌انداز خود حرکت می‌کنید و چقدر به آن نزدیک شده‌اید.

دیدگاهتان را بنویسید

پانزده + پانزده =