به این چیزها افتخار می‌کنم

یکی از تمرین‌هایی که در فرایند بازآفرینی برند شخصی خود با روش دستورنامه پرسونال برندینگ سولو انجام می‌دهید این است که کشف کنید به چه چیزهایی افتخار می‌کنید. اهمیت این موضوع در این است که آن چیزها، تاثیر مستقیم و غیرمستقیم بر برند شخصی شما می‌گذارند.

فرایند برداشت مخاطب از چیزهایی که بهشان افتخار می‌کنید

بخشی از مفاهیمی که با آن‌ها تداعی می‌شوید، برگرفته از موضوعات و اشخاص و چیزهایی هستند که درباره‌شان صحبت می‌کنید یا به هر نحوی بهشان می‌پردازید. محتوایی که در شبکه‌های اجتماعی به‌اشتراک می‌گذارید، مثال‌هایی که در خلال صحبت‌های تخصصی و جدی خود می‌زنید، استعاره‌هایی که به‌کار می‌برید…، ذهن مخاطبان شما را متوجه مسائلی می‌کنند که برای شما مهم هستند.

هرجا که لحن شما یا گرافیک محتواهای تصویری شما یا زبان بدنتان مصداق تایید کردن چیزی یا مفهومی باشد، این پیام تایید به ذهن مخاطب شما مخابره می‌شود. برعکس همین هم صادق است. یعنی وقتی به هر نحوی چیزی را نفی می‌کنید، مخاطب شما این پیام نفی‌کردن را دریافت می‌کند. به مرور زمان، مخاطبتان یک نظام اخلاقی از شما درک می‌کند که در آن برخی مفاهیم مورد تاییدتان هستند و برخی دیگر نیستند.

در این بین، مخاطب شما در یک فرایند طبیعی، مواردی را که از شما درک کرده طبقه‌بندی می‌کند و آن‌ها را به ترتیب اولویت، در ذهن خود می‌چیند. نهایتا خانواده، دوستان، مشتریان، هوادارن، شاگردان و… می‌خواهند بدانند شما به عنوان یک فرد حرفه‌ای و موفق به چه چیزهایی افتخار می‌کنید و از چه چیزهایی شدیدا بیزار هستید.

به چه چیزی افتخار می‌کنم

بنابراین در فاز کشف برند شخصی خود لازم است کشف کنید عمیقا به چه چیزهایی افتخار می‌کنید تا در فاز توسعه، در تدوین برنامه‌های استراتژیک و عملیاتی خود بتوانید در حفظشان یا بهره‌برداری از آن‌ها واقع‌بینانه برنامه‌ریزی کنید. سپس در فاز دیزاین، روش مناسبی را طراحی کنید تا آن چیزها را مطرح کنید و در فاز ارائه، در نقاط دسترسی مختلف پیام مناسبی را در این ارتباط به مخاطبان خود مخابره کنید. در غیر این صورت، ناخواسته ممکن است ذهنیتی را برای مخاطبان خود ایجاد کنید که با آنچه مطلوبتان است، هم‌خوان نیست.

برای مثال فرض کنید شما در کلام بگویید که به همکاران خود افتخار می‌کنید. اما عملا در تمام محتواهایی که از خود منتشر می‌کنید، تنها دستاوردهای شخصی خود را به رخ بکشید. مخاطبان شما چه برداشتی خواهند کرد؟ احتمالا حق دارند فکر کنند شما به دستاوردهای خودتان بیشتر از همکاری با همکارانتان افتخار می‌کنید… این صرفا یک مثال ساده است.

از سوال‌های مشابه این‌ها استفاده کنید

ممکن است شما به ایرانی بودن خود یا به اینکه انسان آفریده شده‌اید افتخار کنید… ولی نهایتا از این مسئله می‌خواهید به چه راهکاری برسید؟ در سولو برای رسیدن به نتیجه عملیاتی پیشنهاد می‌کنیم در این لایه‌های فلسفی فقط به اندازه‌ای عمیق شوید که بتوانید به راهکار برسید. بنابراین در پاسخ به این سوال سعی کنید جواب‌های ملموس بدهید.

  • چه چیزی در گذشته شما بوده که امروز برایتان به یک میراث مادی یا معنوی قابل بهره‌برداری تبدیل شده است؟
  • درباره چه چیزی – به جز در جاهایی که مصلحت نیست – دوست دارید با افتخار صحبت کنید؟
  • از داشتن چه ویژگی یا دستاوردی احساس غرور می‌کنید؟
  • چه کسانی هستند که اگر در زندگی شما نبودند، امروز هرگز نمی‌توانستید در این سطح موفقیت باشید؟
  • کدام فعالیت خاص بوده که اگر نکرده بودید، امروز نمی‌توانستید درباره پرسونال برندینگ حتی فکر کنید؟

با پاسخ به سوالاتی از این دست می‌توانید کشف کنید که عمیقا به چه چیزهایی افتخار می‌کنید.

یک تکنیک دیگر

ببینید در بیانیه ماموریت خود چه چیزهایی را به عنوان محور قرار داده‌اید و به پشتوانه آن‌ها خود را برای انجام آن صاحب صلاحیت می‌دانید. احتمالا آن چیزها همان میراثی هستند که بهشان افتخار می‌کنید. سپس ببینید برای رسیدن به چشم‌انداز شخصی خود آیا از همان چیزها به عنوان منبع و پشتوانه استفاده می‌کنید یا خیر.

مثلا ممکن است به کوهنورد بودن خود افتخار می‌کنید. ولی ببینید این کوهنوردی دقیقا کجای ماموریت و چشم‌انداز شما جای گرفته است.

جمع‌بندی

مخاطبان شما دوست دارند بدانند شما به چه چیزهایی افتخار می‌کنید. بنابراین لازم است در تمام انواع پیامی که به ایشان در نقاط دسترسی مختلف مخابره می‌کنید، مواظب باشید که برایشان برداشت اشتباه ایجاد نکنید. ضمنا برای اینکه مطمئن شوید به چه چیزی افتخار می‌کنید، از تکنیک‌های بالا استفاده کنید.